Etablerade sedan 1980 i Täby

Idrottare

De senaste åren har en mängd svenska elitidrottsmän och kvinnor framgångsrikt blivit behandlade på Roslagskliniken. Anledningen till att de kommer till oss är enkel: ingen annan kan få dem tillbaka i spel lika snabbt som vi.

Här följer ett axplock av de stjärnspelare som fått behandling på Roslagskliniken.

Roslagsklinikens behandling av Magnus Hedman fick stor uppmärksamhet i media.
​Den svenske landslagsmålvakten i fotboll råkade ut för en kraftig stukning av foten under en ligamatch med klubblaget Coventry. En skada av den typen brukar ta cirka 4-6 veckor att läka – efter tio dagars likströmsbehandling på Roslagskliniken var Magnus tillbaka i spel.

Magnus Hedman
Landslagsmålvakt

Fotbollsspelaren Pascal Simpson (AIK, Vålerängen, Köpenhamn FC) råkade även han ut för en kraftig stukning av foten. Sju dagars behandling, två gånger om dagen, och Pascal kunde spela för Vålerängen igen.

Pascal Simpson
Fotbollspelare AIK

Magnus Wernblom var känd som en av Elitseriens absolut tuffaste spelare. I den rollen får han både ge och ta emot ordentliga smällar, något som naturligtvis frestar på kroppen. När Magnus kom till Roslagskliniken, mitt under elitserieslutspelet, hade han råkat ut för en svår ljumskskada. Tack vare elbehandling hos Roslagskliniken kunde Magnus fullfölja slutspelet för sitt MoDo..

Magnus Wernblom
MoDo Hockey

Andreas Johansson var en av de svenska spelare som lyckats riktigt bra i NHL. När han drabbades av en ledbandsskada (uttänjt inre ledband) innebar det därför ett stort avbräck, både för honom själv och hans lag Pittsburgh Penguins. Andreas ordinerades sex veckors vila av klubbens läkare men fick tillstånd att åka hem till Sverige och Roslagskliniken för behandling. Tre behandlingar om dagen resulterade i att Andreas kunde träna för fullt igen efter bara 7 dagar. Ytterligare en vecka senare gjorde han comeback i Pittsburgh. Även Andreas Johanssons rekordsnabba rehabilitering väckte stor uppmärksamhet i media.

Andreas Johansson
Hockey NHL

När Leksandsspelaren Andreas Karlsson stukade sin fot svårt för tredje gången på kort tid blev domen hård: steloperation. En sådan operation hade förmodligen för all framtid omöjliggjort hockey på elitnivå för Andreas. Efter två behandlingar om dagen i tre veckors tid på Roslagskliniken, stod han på is igen. Kort därefter blev Andreas proffs i Atlanta.

Andreas Karlsson
Elitserien

Anders ”Masken” Carlsson, en välkänd profil, både i Elitserien och landslaget.

När ”Masken” spelade för Leksand fick han behandling för en ledbandsskada i knäet. Behandlingen gjorde att han kunde fullfölja slutspelet det året.

Anders ”Masken” Carlsson
Elitserien

Förre MoDo-spelaren Samuel Påhlsson, senare Anaheim, råkade ut för en stressfraktur

i handleden. Normalt ordineras 3-4 veckors vila efter en sådan skada – med elbehandling läkte handleden på en vecka.

Samuel Påhlsson
MoDo Hockey

Tidigare Florida Panthers-spelaren Marcus Nilsson är en av Roslagsklinikens ”stamkunder”. Förutom stora framgångar på isen har det tuffa NHL-spelet medfört en hel del skador för den djurgårdare. Axelskador, ledbandsskada i knäet och muskelbristningar är bara några av de åkommor Marcus fått behandling för. Alltid med gott resultat…

Marcus Nilsson
Florida Panters

Pierre Hedin var lagkamrat med Magnus Wernblom både i landslaget och i klubb- laget MoDo. I en slutspelsmatch med MoDo fick Pierre Hedin en lårkaka, som normalt tar cirka en vecka att läka. Åke Snellströms likströmsbehandling fick honom tillbaka på tre dagar.…

Pierre Hedin
MoDo

Etablerade sedan 1980 i Täby!